Eplevin av First Price eplejuice fra konsentrat

 Eplevin fra First Price eplejuice. 


Du trenger: 

  • To stk gjæringskar
  • En oechlevekt eller et hydrometer
  • Måleglass
  • 20 L eplejuice 
  • Hevert
  • Starsan eller lignende 
  • 2130gram sukker 
  • Kjele 
  • 2pk sitronsyre à 16g

 

 

 

  1. Rengjør et gjærinskar med Starsan (eller lignende synonymprodukt)
  2. Hell løsningen over i det andre gjærinskaret og legg i gjærlås, oechlevekt/hydrometer i løsningen. 
  3. Du trenger ikke skylle ut skum som blir igjen i gjærinskaret du helte fra. 
  4. Tilsett 20 L eplejuice
  5.  Tøm sukker i en kjele og løs opp sukker i eplejuice. Varm opp under omrøring til alt sukkeret er oppløst i juicen
  6. Hell sukkerjuicen over i gjæringskaret og tilsett de resterende liter med juice. 
  7. Ta litt av løsningen over i måleglasset og mål hvor mye sukker det er i løsnigen. 
    • Løsningen skal vise 90* oechle eller 1090 på hydrometeret.  Dette vil gi en alkoholprosent på 12% ABV
    •  Hvis du ønsker en svakere vin; reduser sukkermengden. 
  8.  Tilsett gjær. Jeg har brukt et gjæringssett fra Europris. 
  9. Sett på lokket, rengjør en tommel og dekk over luftehullet i lokket. RIST RIST RIST!!
  10. Sett på gjærlås. 
  11. Etter ca 2 uker er vinen utgjæret. Den skal vise ca 0 oechle eller 1000 på hydrometer. 
  12. Tilsett gjærstopp og rist. 
  13. Sett vindunket på en høyt sted og la den stå i ro i ca 24 timer. 
  14. Rengjør hevert og vindunk med starsan (eller lignende synonymprodukt)
  15. Bruk hevert og stikk om vinen til ny vindunk. Pass på at du ikke får med deg bunnfallet. 
  16. Tilsett klarningsmiddel og sett vindunken på et svalt, høyt sted i noen dager til en uke. 
  17. Stikk om vinen på nytt til et nøye rengjort gjæringskar. 
  18. Løs opp sitronsyren i varmt vann og tilsett denne i vinen. RIST RIST RIST. 
  19. Flask vinen på vinflasker, eller annen egnet beholder :) 
  20. NYT! 

Vinen blir betraktlig bedre ved lagring over 1 måned +++ 

 

 

Kommentarer

Populære innlegg