Eplevin av First Price eplejuice fra konsentrat
Eplevin fra First Price eplejuice.
Du trenger:
- To stk gjæringskar
- En oechlevekt eller et hydrometer
- Måleglass
- 20 L eplejuice
- Hevert
- Starsan eller lignende
- 2130gram sukker
- Kjele
- 2pk sitronsyre à 16g
- Rengjør et gjærinskar med Starsan (eller lignende synonymprodukt)
- Hell løsningen over i det andre gjærinskaret og legg i gjærlås, oechlevekt/hydrometer i løsningen.
- Du trenger ikke skylle ut skum som blir igjen i gjærinskaret du helte fra.
- Tilsett 20 L eplejuice
- Tøm sukker i en kjele og løs opp sukker i eplejuice. Varm opp under omrøring til alt sukkeret er oppløst i juicen
- Hell sukkerjuicen over i gjæringskaret og tilsett de resterende liter med juice.
- Ta litt av løsningen over i måleglasset og mål hvor mye sukker det er i løsnigen.
- Løsningen skal vise 90* oechle eller 1090 på hydrometeret. Dette vil gi en alkoholprosent på 12% ABV
- Hvis du ønsker en svakere vin; reduser sukkermengden.
- Tilsett gjær. Jeg har brukt et gjæringssett fra Europris.
- https://www.europris.no/p-gjaersett-saga-125390
- Dropp pektolase (det er for å løse opp fruktkjøtt. Her gjærer vi kun ren juice).
- Sett på lokket, rengjør en tommel og dekk over luftehullet i lokket. RIST RIST RIST!!
- Sett på gjærlås.
- Etter ca 2 uker er vinen utgjæret. Den skal vise ca 0 oechle eller 1000 på hydrometer.
- Tilsett gjærstopp og rist.
- Sett vindunket på en høyt sted og la den stå i ro i ca 24 timer.
- Rengjør hevert og vindunk med starsan (eller lignende synonymprodukt)
- Bruk hevert og stikk om vinen til ny vindunk. Pass på at du ikke får med deg bunnfallet.
- Tilsett klarningsmiddel og sett vindunken på et svalt, høyt sted i noen dager til en uke.
- Stikk om vinen på nytt til et nøye rengjort gjæringskar.
- Løs opp sitronsyren i varmt vann og tilsett denne i vinen. RIST RIST RIST.
- Flask vinen på vinflasker, eller annen egnet beholder :)
- NYT!
Vinen blir betraktlig bedre ved lagring over 1 måned +++
Kommentarer
Legg inn en kommentar